24/04/2020

L'Ajuntament valora positivament el desenvolupament de la Diada de Sant Jordi en línia i agraeix la participació al veïnat, artistes i col·lectius del municipi

El consistori anima a la ciutadania a gaudir de les activitats realitzades durant el cap de setmana i que es troben disponibles a Youtube i IGTV

Ahir dijous 23 d'abril, Sant Quirze del Vallès va viure una Diada de Sant Jordi diferent marcada per les mesures de confinament decretades. Per mantenir la tradició catalana, l'Ajuntament va coordinar una sèrie d'activitats realitzades principalment per artistes i col·lectius del municipi que anaven adreçades a diferents públics i que es van poder seguir mitjançant el perfil del consistori a Instagram i el canal creat a Youtube. Van ser un total de 12 activitats que al llarg de la jornada van obtenir més de 2.500 visualitzacions. L'Ajuntament va fer també una crida ciutadana a compartir a xarxes fotografies i vídeos relacionats amb el Sant Jordi  sota l'etiqueta #SQVdeSantJordi i que també va comptar amb una bona acollida per part del veïnat.

L'Ajuntament valora positivament el desenvolupament de la jornada i treballa en altres projectes culturals per realitzar-los conjuntament amb els i les artistes i els diferents col·lectius i entitats del sector cultural del poble. Tanmateix, anima a la ciutadania a continuar gaudint al llarg del cap de setmana de les diferents propostes que van tenir lloc durant la Diada de Sant Jordi. Tallers, espectacles familiars, presentacions de llibres d'autors i autores locals o recitals de poemes es van poder seguir ahir en línia i els trobareu tot cercant l'usuari ajsantquirze a Instagram TV i als següents enllaços del canal Youtube:


 


Taller de dibuix: "Aprèn a dibuixar Sant Jordi confinat". A càrrec de Jordi Alba, professor del Grup Artístic TT. Tanmateix, al següent enllaç trobareu una sèrie de dibuixos en blanc i negre perquè es puguin pintar a casa. Es tracta del mateix dibuix del taller, Sant Jordi confinat, però també hi trobareu a la princesa confinada buscant una cura per la Covid-19 o el drac ben avorrit a la seva cova.
 
 
Hora del conte: “Princeses confinades i altres històries esbojarrades”. A càrrec de La Berta del Poblet. Activitat recomanada per a nens i nenes de 5 a 6 anys. Organitzada per la Biblioteca Municipal.
  

Hora del conte: “Sant Jordi, i tant que si!”. A càrrec de Susagna Navó .  Activitat recomanada per a famílies amb nenes i nens de menys de 4 anys. Organitzada per la Biblioteca Municipal.
 
 
 
Programació Especial de Ràdio Sant Quirze
El mitjà de comunicació municipal va preparar una programació especial per la Diada de Sant Jordi gràcies als col·laboradors i col·laboradores de l'emissora santquirzenca. Podeu gaudir dels espais emesos als següents enllaços:
 
· En confinament. A càrrec dels Amics de la Ràdio
· Som solidaris. A càrrec de Laura Roger
· Donant la nota. A càrrec dels Amics de la Música
· La Moixiganga. A càrrec de Moisès Bruch
· Històries del rock. A càrrec de Jota Bassman
 

Altres iniciatives
L'Escola Municipal d'Adults l'Olivera va compartir les revistes elaborades pel seu alumnat: la Revista Sant Jordi i la Revista de Cuina. A més a més, va realitzar un mur de fotografies de Sant Jordi enviades també pel seu alumnat.
 
La Biblioteca municipal va organitzar la iniciativa “Desconfina el teu llibre!”. Consistia en fer una fotografia llegint un llibre o publicar una recomanació literària en vídeo per compartir-la a Facebook o Instagram amb les etiquetes #SQVdeSant Jordi i #Desconfinaelteullibre. Els i les participants entraven en el sorteig d’un lot de llibres. 
 
Per altra banda, el Servei de Joventut Canya Jove va compartir a través del seu perfil d'Instagram un mini tutorial perquè els i les joves aprenguessin a fer roses amb paper de diari o qualsevol tipus de paper que tinguin per casa i les compartissin a les xarxes un cop realitzades.  També va fer una crida a la participació dels i les joves del municipi a que s'uneissin a la proposta “Regalem poesia” tot compartint a Instagram petits vídeos recitant un poema o un text. 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto