23/04/2020

Una Diada de Sant Jordi diferent per gaudir-la i compartir-la des de casa

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania a compartir fotografies i vídeos a xarxes socials amb l'etiqueta #SQVdeSantJordi

Avui dijous 23 d'abril de 2020, la celebració de Sant Jordi està marcada per l'emergència sanitària i el confinament decretat. No obstant, l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania per celebrar plegades i plegats el Sant Jordi des de casa tot compartint fotografies i vídeos sota l'etiqueta #SQVdeSantJordi. Com a idees, es poden penjar fotografies de balcons i racons de la casa guarnits per la Diada, vídeos recitant poemes, dibuixos de la llegenda de Sant Jordi, imatges de manualitats com roses de paper o recomanacions literàries, entre altres. A més a més, durant tota la jornada, veïnes, veïns, entitats i col·lectius del municipi han preparat una sèrie d'activitats per gaudir-los i participar-hi en línia.


· Programa d'activitats i tallers


L'emissió dels continguts del Sant Jordi 2020 a Sant Quirze del Vallès comença a les 10 hores i acabarà a les 17, per donar pas a la programació especial que han preparat els col·laboradors i col·laboradores de Ràdio Sant Quirze. Les activitats previstes són tallers familiars de cuina i de dibuix, presentacions de llibres d'autors i autores santquirzencs, espectacles de contes infantils i recitals de poemes, entre altres sorpreses. Les iniciatives són les següents:
 
10h. Taller de cuina: Roses de Sant Jordi. A càrrec d'Aniol Francisco 

10.30h. Presentació llibre “Descobrint Sabadell”
amb l’autor Jaume Barberà

11h. Taller de dibuix: "Aprèn a dibuixar Sant Jordi confinat"
. A càrrec de Jordi Alba, professor del Grup Artístic TT

11.30h. Presentació del llibre “La FIV que cambiará tu vida”
amb l’autora Lorena Rami

12h. Hora del conte: “Princeses confinades i altres històries esbojarrades”
. A càrrec de La Berta del Poblet. Activitat recomanada per a nens i nenes de 5 a 6 anys. Organitzada per la Biblioteca Municipal.

12.30h. Presentació del llibre “Mi mente sin mí”
amb l’autora Jenny Moix

13h. Poema “Refugiats” de Quim Ponsa recitat per la Plataforma Benvingudes Refugiades

13.30h. Presentació llibre “Cuadernos del pasado” amb l’autor Sergio Sánchez-Quiu

14h. Poema musicat “Cançó del bes sense port” de Maria-Mercè Marçal a càrrec de l'actriu i cantant Anna Farriol

14.30h. Documental “Pa, vi i sucre”. Realitzat pel Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès.

17h. Hora del conte: “Sant Jordi, i tant que si!”. A càrrec de Susagna Navó .  Activitat recomanada per a famílies amb nenes i nens de menys de 4 anys. Organitzada per la Biblioteca Municipal.

Aquests continguts estaran disponibles a les hores indicades tant al Canal Youtube de l'Ajuntament com al seu perfil a Instagram. Els vídeos quedaran disponibles per gaudir-los a demanada en ambdues xarxes socials.
 
· Programació Especial de Ràdio Sant Quirze
El mitjà de comunicació municipal ha preparat una programació especial per la Diada de Sant Jordi gràcies als col·laboradors i col·laboradores de l'emissora santquirzenca. L'emissió prevista és la següent:
 
18h. En confinament. A càrrec dels Amics de la Ràdio
19h. Som solidaris. A càrrec de Laura Roger
20h. Donant la nota. A càrrec dels Amics de la Música
20.30h. La Moixiganga. A càrrec de Moisès Bruch
21h. Històries del rock. A càrrec de Jota Bassman
 
La programació especial es podrà gaudir en directe a través del 90.9FM i a www.radiosantquirze.cat, web des d'on el qual es podran descarregar aquests programes especials a partir del moment de la seva emissió.
 
· Compartiu la Diada a xarxes amb l'etiqueta #SQVdeSantJordi
Al llarg de tota la jornada, l'Ajuntament fa una crida ciutadana a compartir a les xarxes socials balcons engalanats, dibuixos de la llegenda de Sant Jordi, escrits, vídeos recitant poemes o roses de paper, entre altres, sota l'etiqueta #SQVdeSantJordi per mantenir aquesta celebració tradicional al poble tot i la situació excepcional que estem vivint.

A més a més, la Biblioteca municipal organitza la iniciativa “Desconfina el teu llibre!”. Si feu una fotografia amb el llibre que esteu llegint o una recomanació literària en vídeo i la pengeu a Facebook o Instagram amb les etiquetes #SQVdeSant Jordi i #Desconfinaelteullibre, entrareu en el sorteig d’un lot de llibres.

Per altra banda, el Servei de Joventut Canya Jove ha compartit a través del seu perfil d'Instagram un mini tutorial perquè els i les joves aprenguin a fer roses amb paper de diari o qualsevol tipus de paper que tinguin per casa. Una vegada feta, el Canya Jove farà una crida perquè la pengin al balcó per tal de decorar i ambientar els carrers de Sant Quirze del Vallès en aquesta data tan assenyalada. Podeu veure el tutorial al següent enllaç. El Servei de Joventut també fa una crida a la participació dels i les joves del municipi a que s'uneixin a la proposta “Regalem poesia” per tal que comparteixin a Instagram petits vídeos recitant un poema o un text. Tota una sèrie de propostes per participar i gaudir d'una Diada de Sant Jordi al poble des de casa.

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto