15/07/2020

Nous acords per al foment de l’Habitatge públic

La Junta de Govern Local va aprovar ahir diverses ajudes i la pròrroga del conveni amb l’Agència de l’habitatge de Catalunya

La Junta de Govern Local va aprovar ahir diversos acords relatius a les polítiques de suport a l’Habitatge. D’una banda, es va acceptar la concessió del fons de prestació del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge. Aquest ajut preveu un import de 14.763,95 euros i s’emmarca en el Catàleg de la Xarxa de Governs Locals de l’any 2020 de la Diputació de Barcelona.
També es va aprovar l’ajut al fons de prestació “Fons del lloguer i la gestió d’habitatge assequible”, per un import de 7.696,32 euros i previst per al Pla de mandat 2020-2023.
 


Així mateix, la Junta també va aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. L’acord preveu mantenir la col·laboració entre les parts per a l’assessorament i la informació en matèria d’habitatge, per mitjà de l’Oficina Local d’habitatge de Sant Quirze, de manera que es faciliti a la ciutadania la proximitat dels serveis relatius a l’habitatge.
El conveni també estableix que l’Agència finançarà la despesa originada pels serveis de l’OLH del municipi fins a un màxim de 16.000 euros, tenint en compte la xifra oficial de població que supera els 20.000 habitants.
 


L’objectiu del govern local és continuar treballant per arribar a un futur acord amb l’Agència de manera que s’incrementi la dotació. Un treball centrat a impulsar noves formes i models residencials en les polítiques d’habitatge per superar la dualitat lloguer/propietat, i per donar resposta a situacions existents que s’estan precaritzant. Així mateix, el Govern Municipal treballa per donar a conèixer els nous models d’ús i la tinença d’habitatge emergents com a estratègies d’allotjament més sostenibles.
 


Aquest projecte coincideix amb la creació d’un nou espai municipal on hi tindrà la seu  l’Oficina Local d’habitatge, a l’avinguda de Pau Casals, que permeti donar resposta a les necessitats de la població en aquest àmbit i, molt especialment, en l’atenció ciutadana personalitzada. De fet, el darrer ple municipal ja va aprovar una modificació pressupostària que permetrà invertir en noves infraestructures i béns d’ús general, entre aquests el nou equipament municipal.

 


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto