Inici / Viure a Sant Quirze / Estudiar a Sant Quirze / Centres i etapes / Educació Infantil

Educació Infantil

Educació infantil

Escola Bressol El Patufet

Què és l'educació infantil?


L'educació infantil comprèn sis cursos, de 0 a 6 anys, i té caràcter voluntari. S’organitza en dos cicles educatius de tres cursos acadèmics cadascun, que s’anomenen llar d’Infants (de 0 a 3 anys) i parvulari (de 3 a 6 anys), respectivament.
Aquesta etapa té com a finalitat proporcionar als infants més petits aquelles situacions educatives que els permetin el progressiu descobriment i creixement personal, la relació amb els altres, la descoberta del seu entorn més proper, l’adquisició de valors, hàbits i pautes de conducta que n'afavoreixin l'autonomia personal i la integració a la societat. S’atenen especialment les necessitats bàsiques d’ordre biològic, psicològic, afectiu, intel•lectual, lúdic i social dels infants.
La llar d’infants i el parvulari intervenen en l’educació dels més petits en l’etapa en què el procés d’evolució és més incipient i acusat. Ambdues són components d’una sola etapa educativa encara que amb uns trets diferencials.

Llar d'infants (0-3 anys)
La llar d’infants és un suport a les famílies que defineix un entorn amb unes característiques més comunes amb el marc familiar, amb més flexibilitat quant al temps i a la forma d’acolliment, adequant-se sovint a les necessitats de la família, i manté una relació més intensa amb els pares i mares.
Parvulari (3-6 anys)
El parvulari comporta uns canvis respecte a la llar d'infants; els grups poden ser més nombrosos i sovint forma part d'una comunitat educativa més àmplia, a la qual ha de vincular-se de forma coherent. No obstant, ha de mantenir la funció de suport i cooperació educativa amb la família.


 


 


 


Centres:

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto