Inici / Viure a Sant Quirze / Medi Ambient / Medi Natural / Fauna / Què cal fer quan trobem un animal salvatge ferit?

Què cal fer quan trobem un animal salvatge ferit?

Animals Ferits

Abans de tot cal no confondre un animal ferit amb un altre fàcil de capturar per manca de por o de capacitat natural per a fugir. En aquests casos, ens pot semblar que estan abandonats, però és millor no tocar-los.
 
Com capturar-lo?
Ens acostarem lentament i en silenci i actuarem amb rapidesa i seguretat, però no bruscament, perquè podríem fer mal a l'animal. Si tenim por d'agafar-lo podem llençar-li un drap al cap perquè no ens vegi i es tranquil·litzi. El primer que agafarem serà allò que més mal ens pugui fer, en general les urpes i el cap. Després agafarem les altres parts, per anar-lo immobilitzant i poder-lo controlar.
 
On el portem?
Un cop capturat i immobilitzat cal que el portem ràpidament cap a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge. Quan abans i en millors condicions arribi l'animal al Centre, major serà la possibilitat de guarir-lo, i per tant, retornar-lo a la natura.
En cas que no es pugui portar l'animal a un Centre de Recuperació, cal comunicar-ho, el més aviat possible, als Serveis territorials del Departament de Medi Ambient.
 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto