Inici / Viure a Sant Quirze / Medi Ambient / Medi Natural / Prevenció d'incendis / Ban de mesures de prevenció d’incendis forestals

Ban de mesures de prevenció d’incendis forestals

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès inicia les mesures per a la prevenció d’incendis forestals

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat les mesures per a la prevenció d’incendis forestals. En aquest sentit, el consistori ha editat un Ban que, basat en la Llei Forestal de Catalunya, estableix una sèrie de prohibicions i indicacions entorn aquesta temàtica.

El comunicat expressa que resta prohibit durant tot l’any encendre foc a tots els terrenys forestals del terme municipal, i a la franja de 500 m que els envolta. Tampoc no es permet llençar objectes encesos, abocar escombraries, llençar artefactes que continguin foc, o utilitzar fogons de gas, entre d’altres.

La realització de focs es podrà autoritzar en casos excepcionals per a tasques agrícoles, forestals i de lleure. Les autoritzacions hauran de comptar sempre amb el vist-i-plau de l’Ajuntament.

Quan l’índex de perill d’incendi sigui extrem la circulació de vehicles per les pistes i camins forestals queda limitada a aquells que estiguin vinculats a les finques de la zona i als que pertanyen a l’administració i als serveis públics. Les parcel•les de tipologia urbana i/o urbanitzable no edificables, han d’estar lliures de restes vegetals i amb la vegetació existent condicionada a la normativa actual a partir del dia 15 de juny.

 

 

Mapa de zones de prohibició d' activitats amb foc

 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto