Inici / Viure a Sant Quirze / Salut i serveis sanitaris / Programes de salut / Protecció de la salut

Protecció de la salut

Protecció de la salut

Inspeccions sanitàries

El servei d'inspeccions sanitàries realitza activitats de vigilància i de control sanitari dels equipaments d'ús públic i dels establiments alimentaris per garantir que les activitats que es realitzen no suposen cap risc per a la salut de la població de Sant Quirze del Vallès.
Es realitzen el següent tipus d'inspeccions:
- Inspeccions de condicions higiènico-sanitàries dels equipaments públics com ara piscines, polisportius, residències, centres educatius, et.
- Inspeccions d'establiments que realitzen activitats de tatuatge, pírcing i/o micropigmentació.
- Inscpeccions d'establiments del sector alimentari: bars, restaurants, rostisseries, comerços minoristes de venda d'aliments, etc.
-Inspeccions per l'atorgament de llicències d'obertura
-Inspeccions per a l'atorgament d'autoritzacions sanitàries de funcionament.
-Inspeccions derivades de queixes i/o denúncies de particulars

Autoritzacions sanitàries

Les autoritzacions sanitàries per a establiments de venda de carn fresca i derivats és un altre procediment emmarcat en el programa de protecció de la salut. (enllaç tràmit).

Control de plagues

La desinfecció i la desratització de la via pública i altres espais i equipaments públics és també una de les accions principals del programa de protecció de la salut. Es realitzen accions de forma sistemàtica i amb una finalitat preventiv a a la via pública i d'altres espais i equipaments, com ara la xarxa de clavegueram o les zones verdes. També es duen a terme accions puntuals i de resposta ràpida a demandes dels ciutadans davant la detecció de rossegadors i/o insectes en espais públics.

Controls sanitaris

Les fonts naturals del municipi són un dels centres d'acció dels controls sanitaris de la qualitat de l'aigua. S'analitzen tota una sèrie de paràmetres físico-químics i microbiològics, sempre d'acord amb la normativa vigent, com ara els nitrats, la terbolesa, la conductivitats, el PH o l'amoni. A nivell microbiològic també s'analitza la presència de coliforms totals i bacteris aerobis a 22 º, entre d'altres.

Formació per a persones manipuladores d'aliments

El Servei de Salut de l'Ajuntament en coordinació amb  el Servei de Promoció Econòmica, organitza cursos de formació en matèria d'higiene alimentària i específics per a acada sector d'alimentació. La formació del personal manipulador ha de proporcionar els coneixements bàsics per garantir unes condicions higienicosanitàries adequades, així com que el personal actuï amb unes bones pràctiques de manipulació d'higiene amb l'objectiu de prevenir infeccions alimentàries.

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto